Just another WordPress.com site

Шановні учні! Ці конспекти даються для того, щоб Ви могли ще раз прочитати, переглянути той матеріал уроку, який ми обговорювали на заняттях. Адже у учнів 6 класів поки немає підручників. Всі домашні завдання ми записуємо на уроці у щоденник або в зошит. Якщо ж учня не було на уроці, він може на сайті подивитися і взнати, що проходили ми на уроці і яке домашнє завдання.

З повагою
Тетяна Тадеївна 🙂 

Навколо нас багато предметів, якими ми користуємося, продуктів, які ми споживаємо, одягу, який нам дає можливість не замерзати. На окремих уроках ви вивчаєте українську та іноземні мови, математику, географію, історію, тощо і все, що пов’язане з окремими предметами. Для зручності та впорядкування наших знань ми повинні їх розділити на групи, які будуть складатися з елементів, що мають спільні риси або можуть виконувати однакові дії.

1.1 Об’єкти

Навколо нас багато різних предметів живих та неживих, з якими ми стикаємося в своєму житті та ті, про які ми лише читали або бачили на картинках. Кожний з них ми можемо назвати ОБ’ЄКТОМ.

Об’єкт – це деяка частина світу навколо нас, яку можна розглядати як одне ціле.

Об’єкт – єдине ціле, яке можна відрізнити від іншого.

Та об’єкти для зручності можна ділити на групи, тобто класифікувати.

Як, на вашу думку, можна поділити всі об’єкти, які нас оточують ( живі і неживі), давайте спробуємо поділити на групи живі істоти ( люди та тварини), тепер поділимо на дві групи людей ,(чоловіки та жінки). Та щоб виконати поділ на групи ми розглядали чим будуть відрізнятися одні об’єкти від інших, та давали їм спільні назви.

1.2.Властивості об’єктів

Властивості об’єкта – це сукупність ознак, за якими можна розрізнити об’єкти.

Кожен об’єкт має певний набір параметрів. Так, об’єкт «учень Сашко» має такі параметри, як «прізвище», «вік», «зріст», «успішність», а об’єкт «будинок учня Сашка» — параметри «номер будинку», «кількість поверхів» тощо. Кожен параметр має значення; значенням параметра «кількість поверхів» може бути число «9», а параметра «прізвище» — слово «Іванчук».

1.3.Характеристика об’єктів

Параметри – це ознаки, що характеризують його властивості.

Отже, до головних властивостей усіх об’єктів можемо віднести: його особливості, стан об’єкта (сукупність значень усіх його параметрів у певний момент часу), поведінка об’єкта (сукупність дій, які він може виконувати).

Над об’єктом також можна чинити дії, але вони вже не будуть його поведінкою, адже це дії інших об’єктів.

З погляду інформатики в будь-якого об’єкта виділяють такі складові:

інформацію, що зберігає об’єкт (це властивості об’єкта, які ще називають даними);

способи обробки інформації об’єктом (ці способи називають процедурами об’єкта);

яку інформацію об’єкт приймає та передає (події об’єкта).

Класифікація об’єктів – це поділ об’єктів на групи, залежно від їх властивостей.

До властивостей ми можемо віднести колір, за способом використання об’єкта, розмір, розташування, спосіб обробки, на скількох ногах пересуваються тварини тощо.

urok_1_1_2

Залишити коментар